Rahela

Kuća "Rahela"

Jedna od sedam najstarijih kuća u Maslinici na otoku Šolti.Kuća „Rahela“ nalazi se unutar zaštićenog povijesnog naselja, odmah u prvom redu do mora. Jedinstvenost objekta postignuta je vrhunskom izvedenom rekonstrukcijom prema naputcima konzervatora – sukladno povijesnoj strukturi naselja. Južno pročelje obloženo je autohtonim, dalmatinskim kamenom, a zapadno i sjeverno u tradicionalnu žbuku.
Kosi krov drvene konstrukcije pokriven je crijepom i kamenim olucima. Prozori imaju kameni okvir od orginalnog, bračkog kamena „sivac“. Kod zatvaranja otvora na kući korištena je visokokvalitetna aluminijska rustikalna zelena stolarija s komaricama i aluminijskim griljama. Kuća ima dvije etaže, te građevinsku bruto površinu od 68 m2. Orijentacija kuće je prema
jugu - jugozapadu. Ulaz je sa sjeverne strane gornje etaže. Po potrebi etaže se mogu odvojiti, te upotrebljavati zasebno. U tom slučaju ulaz na gornju etažu bi ostao na sjevernoj strani, a ulaz na donju etažu otvorio bi se na prvom prozoru zapadne fasade. Ova mogućnost ima suglasnost konzervatorskog ureda.
Visina donje etaže iznosi 2,20 m, a gornje 2,7 m. Unutrašnjost kuće se nalazi u roh bau stanju i nema pregradnih zidova. Bilo da se radi o stambenoj, poslovnoj ili kombiniranoj namjeni, ovakva izvedba, vlasniku kuće daje neograničene mogućnosti uređenja interijera.
Kuća ima sve komunalne priključke i prilaz automobilom, uporabnu dozvolu, te svu potebnu dokumentaciju.
Vlasništvo je uredno 1/1.


Galerija


KONTAKT

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo vas da nam pošaljete email ili nas nazovite.

Adresa

Obala braće Marchi 8
21430 Maslinica

Telefon

091 582 88 88

 Email

rahela.maslinica@gmail.com

Kontakt forma

Molimo da ispravno popunite formu